Hivatkozások
Kapcsolat
 

Hírek

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés Online ajánlatkérés

Kapcsolat

Telefon/fax:

(06-1) 789-60-70,
(06-1) 789-60-80,
Mobil:
06-70-931-70-70
Fax:
(06-1) 270-0720

Levelezési cím:
1138 Budapest,
Dagály utca 12.

Iroda:
1078 Budapest, Nefelejcs u. 51.

E-mail:
trendsys@trendsys.hu

ISO 9001, Munkavédelem

 

Élelmiszeripari rendszerek

Egy tanúsított Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer jól szemlélteti az Önök elkötelezettségét az iránt, hogy biztonságos élelmiszeripari termékekkel szolgálják ki ügyfeleiket. Egy Élelmiszerbiztonsági Irányítási Rendszer bevezetése segíti Önöket abban, hogy aktívan biztosítsák a bizalmat élelmiszeripari termékeik iránt. Az élelmiszerbiztonsági kockázat rendszeres kezelésének elmulasztása közvetlen költségekben, illetve a jó hírnév elvesztésében is megmutatkozhat.

A BRC és az IFS műszaki rendszerek célja,hogy garantálni lehessen az élelmiszeripari ellátási lánc egészére kiterjedő ellenőrzési eljárások következetességét és átláthatóságát.
Az angol kereskedelmi láncok a követelményeiket BRC szabványában foglalták össze. A BRC tagja például a Tesco. Ezen cégek folyamatosan megkövetelik beszállítóiktól, hogy e szabványnak megfelelően dolgozzanak.

Az IFS-t (Nemzetközi Élelmiszerszabvány) a német kereskedelmi láncok dolgozták ki. A beszállítóktól ezen szabvány szerint kiépített és tanúsított rendszert követlenek meg a német és francia nagykereskedelmi láncok, mint a Auchan, Spar, Cora, Metro.

A két szabvány követelményei alapvetően azonosak, a szempontok kis mértékben és csak néhány részletben térnek el. A fő eltérés, hogy az audit során a nem-megfelőségeket pontozzák, és az audit eredményét, a német felfogás szerint objektívebb, az angol felfogás szerint merevebb, rugalmatlanabb pontszámok alapján döntik el. Mindkét követelményrendszer alapfeltétele a működő élelmiszer-biztonsági rendszer (HACCP), tartalmazza a minőségirányítási rendszer (ISO 9001:2000-es) legszükségesebb elemeit, emellett megfelelő üzemi (gyártási, higiéniai) környezetet feltételez.

Az ISO 22000:2005 szabvány megjelenése változást hozhat az eltérő, és egymást el nem ismerő élelmiszerbiztonsági követelményrendszerek területén. A szabvány nemcsak nevében, hanem valójában nemzetközi szabványként került kidolgozásra, hiszen az ISO (Nemzetközi Szabványosítási Szervezet) által létrehozott rendszerszabvány, melyet az ISO és a CEN (Európai Szabványügyi Bizottság) 146 országnak küldött meg véleményezésre.
Az ISO 22000-es "élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer" szabvány támaszkodik az ISO 9001-es szabvány struktúrájára, és jelentőségét növeli, hogy - a többi ISO jelölésű szabványhoz hasonlóan - egyidejűleg európai szabványként is megjelent, így egyben magyar nemzeti szabvánnyá is vált.

A rendszerek előnyei:

  • Kevesebb időt igényel a beszállítók felülvizsgálata.
  • Biztosítja az élelmiszerrel kapcsolatos előírásoknak való megfelelés figyelemmel kísérését.
  • Javul a beszállítók és termékek megbízhatósága.
  • Csökken a vevői felülvizsgálatok igénye.
  • A rendszer tartalmazza a folyamatos tökéletesítés eszközeit, ezáltal javítható a vevők, fogyasztók megelégedettsége.
  • Megfelel az elvárható gondosság elvének.
  • Csökken az összes felülvizsgálat időszükséglete azáltal, hogy egy időpontban több fajta felülvizsgálatot lehet összekapcsolni.

További szolgáltatásaink:

Minőségirányítási rendszer (ISO 9001)
Környezetirányítási rendszer (ISO 14001)
Információbiztonság irányítási rendszer (ISO 27001)
Katonai minőségirányítási rendszer (AQAP)
Munkavédelem - Munkavédelmi tanácsadás
Tűzvédelem - Tűzvédelmi tanácsadás

Vissza az előző oldalra

Főoldal | Kapcsolat | Munkavédelem