Hivatkozások
Kapcsolat
 

Hírek

Ajánlatkérés

Ajánlatkérés Online ajánlatkérés

Kapcsolat

Telefon/fax:

(06-1) 789-60-70,
(06-1) 789-60-80,
Mobil:
06-70-931-70-70
Fax:
(06-1) 270-0720

Levelezési cím:
1138 Budapest,
Dagály utca 12.

Iroda:
1078 Budapest, Nefelejcs u. 51.

E-mail:
trendsys@trendsys.hu

ISO 9001, Munkavédelem

 

Kémiai kockázatbecslés
 

 

Munkavédelem - Kémiai kockázatbecslés, veszélyes anyagok kezelése

Kémiai kockázatbecslést kell végezni, ahol a munkavállalókat, illetve a munkavégzés hatókörében tartózkodókat veszélyes anyag vagy veszélyes készítmény hatása érhet.
Már kevés vegyi anyag esetében is el kell végezni (pl: az irodát magunk takarítjuk és tisztítószert használunk). Ez esetben azonban lehet része a „normál” kockázatértékelésnek.
Egyéb esetben, a veszélyes anyag és a veszélyeztetés mértékétől függően külön Kémiai kockázatbecslést kell végezni.

A Kémiai kockázatbecslést (amennyiben a veszélyes anyagok és a körülmények változatlanok) csak egyszer kell elvégezni és nem kell évente felülvizsgálni. Korábbiakban nem alkalmazott veszélyes vegyi anyaggal történő tevékenység csak akkor kezdhető meg, ha a kockázat becslése megtörtént. A tevékenység munkabiztonsági és foglalkozás-egészségügyi szaktevékenység (tehát munkavédelmi szakértő és üzemorvos kell hozzá).

A kémiai kockázatértékelés alapja, a vegyszer, veszélyes anyag gyártója vagy forgalmazója által biztosított magyar nyelvű biztonsági adatlap. Az adatlapon meghatározásra kerülnek mindazon követelmények, melyek ismerete nélkülözhetetlen a szer alkalmazásához, vagy esetlegesen előforduló rendellenes használat esetén fellépő veszélyhelyzet (pl.: szembe jutás, lenyelés stb.) hatástalanításához.
Fontos!: nem elég a biztonsági adatlap megléte, azt az érintett munkavállalók körében közzé kell tenni, meg kell ismertetni velük, biztosítani kell az adatlapok elérhetőségét és végül, de nem utolsó sorban rendelkezni kell mindazon védőeszközzel, vagy a hatástalanításhoz szükséges eszközökkel, amit a biztonsági adatlap előír.

Vállaljuk:

  • az alkalmazott veszélyes anyagok értékelését;
  • biztonsági adatlapok beszerzését és felülvizsgálatát;
  • a kémiai kockázatértékelési dokumentáció elkészítését, figyelembe véve az anyagok veszélyességét, felhasználásának mértékét, valamint az érintett munkavállalók számát;
  • a vonatkozó előírások szerinti kezelési és tárolási követelmények, valamint az ANTSZ felé történő bejelentési kötelezettséggel kapcsolatos teendők ismertetését;
  • kapcsolódó oktatások megtartását.

 

További szolgáltatásaink:

Tűzvédelem - tűzvédelmi tanácsadás
Minőségirányítási rendszer (ISO 9001)
Környezetirányítási rendszer (ISO 14001)
Élelmiszeripari rendszerek (IFS, ISO 22000)
Információbiztonság irányítási rendszer (ISO 27001)
Katonai minőségirányítási rendszerek (AQAP)

Vissza az előző oldalra

Főoldal | Kapcsolat | Munkavédelem